Fogszabályozás

A fogszabályozás célja ma már nem csak a szabályos, egymáshoz jól illeszkedő fogsor megteremtése, hanem az arc esztétikájának kedvező irányú változtatása, s ezzel összefüggésben a szájüregi funkciók rendezése is. 

Rendelőnkben gyermekkori és felnőttkori fogszabályozó kezeléseket is végzünk.

A gyermekkori fogszabályozás kezdődhet korai (7­10 éves korban), sőt nagyon korai (7 éves kor előtt), vagy 10­14 éves kor feletti életkorban. Ezekben a kezelésekben közös cél: az az állcsontok fejlődésének kedvező irányú befolyásolása, a maradófogak előtörésének megfelelő feltételek megteremtése. S eközben a szájüregi funkciók( rágás, nyelés, légzés, beszéd) harmonizálása. A funkciók rendezése céljából sok esetben kell logopédus segítségét igénybe venni. Mindezek a törekvések megteremtik a lehetőségét, hogy az arc fejlődése harmonikusan haladjon. Ez a kezelési szakasz általában ­rendellenességtől függően­ 8­24 hónap, s az esetek többségében követi egy második szakasz, melyek célja az egyes fogak pontos beállítása, s a szabályos harapási forma, azaz a jól illeszkedő fogsorok megteremtése.

A felnőttkori kezelések célja lehet esztétikai korrekció, vagy a szabálytalan harapási forma helyreállítása. Felnőttek esetében is szükség lehet bizonyos rosszul rögzült funkciók kijavítására az eredmények megtartása érdekében. Ilyen esetben logopédus vagy esetleg gyógytornász segítségére is szükség lehet. 

A készülékekről: 

A gyermekkori fogszabályozás eszközei legtöbbször kivehető készülékek, vagy csak bizonyos (már meglévő maradó­)fogakra felragasztott rögzített készülékek. Illetve a funkciós kezelések kiegészítő, kivehető darabjai: a trénerek. A nagyobb gyermekeknél, illetve felnőtteknél beragasztott ún. multiband készülékek. Melyek lehetnek akár esztétikus anyagból is.

Az eredményes kezelés érdekében nagyon fontosnak tartjuk a pácienseink pontos tájékoztatását. Fontos, hogy a kezelési lehetőségeket és célokat egyeztessük és együtt határozzuk meg.
Az eredményes kezelés másik fontos összetevője a páciens együttműködése. Mivel a kezelés több hónapig, sőt súlyosabb esetben akár két évig eltarthat, a kezdeti lelkesedés után mindenkinek vannak mélypontjai, legyen gyermek vagy felnőtt. Lényegesnek tartjuk, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a páciensekkel, hogy fenntartsuk az érdeklődést a kezelés iránt.
 
 

IMPLANTÁTUM

Az implantátumok mind az egyes fogak, mind a nagyobb foghiányok ellátásánál biztos pilléreket alkotnak, melyeken koronák és hidak biztonsággal és szilárdan elhelyezhetők.

 
 

FOGSZABÁLYOZÁS

Fogszabályozáskor a fogak vagy a fogívek rendellenes fejlődése esetén alkalmazunk kivehető illetve rögzített készülékeket

 

SZÁJSEBÉSZET

Szájsebész szakorvosunk ambuláns ellátásban, fájdalommentesen végez el különböző szájsebészeti beavatkozásokat.

 
 

ESZTÉTIKA

Egészséges fogazat, természetes mosoly. Ezek eléréséhez számos megoldást kínálunk,